E93 325 Soft close boot stopped working!
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    BFI Noob
    Speedymct's Avatar
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    Bournemouth
    Posts
    5
    Car Specs:
    Year
    2007
    Model
    E93
    Engine
    325i
    Fuel
    Petrol
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts


    Donate Please click the
    image to support
    BMWForums.info
    Click Here To Contribute To Our Site

    Soft close boot stopped working!

    Hi
    The soft close on my E93 has stopped working. This initially happened after trapping a bag handle in the boot, so I wonder if something needs to be reset. The problem is, although the boot latches, it will not pull down the remaining couple of cm's, and as a result, the boot open light comes on.

    The latches are working fine, other than that, it just seems to be the motors that have a problem.

    Any ideas??

  2. #2

    SGILL's Avatar
    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Derby
    Posts
    2
    Car Specs:
    Year
    2008
    Model
    BMW E93
    Engine
    330D
    Fuel
    DIESEL
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts


    Quote Originally Posted by speedymct View Post
    hi
    the soft close on my e93 has stopped working. This initially happened after trapping a bag handle in the boot, so i wonder if something needs to be reset. The problem is, although the boot latches, it will not pull down the remaining couple of cm's, and as a result, the boot open light comes on.

    The latches are working fine, other than that, it just seems to be the motors that have a problem.

    Any ideas??
    ---------------------------------------

    hi,

    i have the same issue, did you manage to sort it?

  3. #3

    SGILL's Avatar
    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Derby
    Posts
    2
    Car Specs:
    Year
    2008
    Model
    BMW E93
    Engine
    330D
    Fuel
    DIESEL
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts


    Cool

    Quote Originally Posted by SGILL View Post
    ---------------------------------------

    hi,

    i have the same issue, did you manage to sort it?

    Any1 else with the same issue???

    Wiring is ok, oil in pump to + level ok, relays appear ok but I think they only assist in roof movement one for open and one for close....could the relays be related to the soft close?

  4. #4
    Unverified Member
    McEvey's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Manchester
    Posts
    1
    Car Specs:
    Year
    2010
    Model
    E93
    Engine
    325i
    Fuel
    Petrol
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts


    Hi

    I have a similar issue with a 2010 BMW E93 – 325i.

    The soft close automation (SCA) has stopped working and instrument cluster displays ‘the Luggage compartment open – symbol’. The mechanical locking arrangement works with the key.
    Both the luggage compartment & trunk lid lights have both stopped working as well. I replaced both lights with new OEM parts, however these still don’t work.

    My local (indy) BMW garage in Sale Manchester said the SCA failure is due to an error in the FRM (foot-well module) Cost to replace 420 plus labour!
    I looked for a second opinion (indy) BMW garage Stockport Manchester – they said it’s a failure with the “Left - Trunk lid lock microswitch”. Cost 450 to change the whole trunk lid assemble.
    -
    These are two expensive route to make the truck lid close fully. Very interested to know if your issue was fixed

User Tag List

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •