E46 320 d Tourer, DSC, ABS and hand brake light
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21
  1. #1
    BFI Senior
    Loz Dogg's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    christchurch
    Posts
    390
    Car Specs:
    Year
    2004
    Model
    E46
    Engine
    320
    Fuel
    Diesel
    Thanks
    68
    Thanked 74 Times in 56 Posts


    Donate Please click the
    image to support
    BMWForums.info
    Click Here To Contribute To Our Site

    d Tourer, DSC, ABS and hand brake light

    Hi all

    Had the faults read and it was the front near side ABS sensor, just replaced it and the lights are still on?

    Any reset or anything I need to do in order for them to go out?

    Thanks in advance

  2. #2
    Banned
    dailydoggy's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    cheshire
    Posts
    3,710
    Car Specs:
    Year
    2001
    Model
    E46
    Engine
    330i
    Fuel
    Petrol
    Thanks
    661
    Thanked 2,360 Times in 1,417 Posts


    have you reset it with suitable software like INPA?

  3. #3
    BFI Senior
    Loz Dogg's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    christchurch
    Posts
    390
    Car Specs:
    Year
    2004
    Model
    E46
    Engine
    320
    Fuel
    Diesel
    Thanks
    68
    Thanked 74 Times in 56 Posts


    No I havent reset it, is that what I have to do?

    I read somewhere that once the fault had been recterfied they would clear themselves, is that not the case then no?

  4. #4
    V8
    BFI God you need to get out more!
    Jim's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Oakham Rutland
    Posts
    6,855
    Car Specs:
    Year
    2004
    Model
    E60 545i
    Engine
    N62 B44A
    Fuel
    A lot
    Thanks
    4,964
    Thanked 4,374 Times in 3,294 Posts


    d Tourer, DSC, ABS and hand brake light

    Quote Originally Posted by Loz Dogg View Post
    No I havent reset it, is that what I have to do?

    I read somewhere that once the fault had been recterfied they would clear themselves, is that not the case then no?
    I would clear the fault mate and see if that sorts it then let us know


    Sent from my iPhone using my fingers

    BMW History
    E60 545i Saloon (Love it!!!)2004
    E46 320d Tourer (gone)2003
    E60 530d Saloon (gone)2008
    E46 320d Saloon (gone) 2004

    View my E60 545i Project
    View my E46 320d Tourer Project
    320d BFI Owners Group

  5. #5
    BFI God you need to get out more!
    Stal1878's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Somerset
    Posts
    11,036
    Car Specs:
    Year
    1999
    Model
    E39 528i Sport
    Engine
    M52TUB28
    Fuel
    Petroleum
    Thanks
    4,247
    Thanked 5,049 Times in 4,188 Posts


    Some times it will clear itself and sometimes not, best to get it plugged in again mate and then you know where you are

    Did you use a genuine sensor?

  6. #6
    BFI Senior
    Loz Dogg's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    christchurch
    Posts
    390
    Car Specs:
    Year
    2004
    Model
    E46
    Engine
    320
    Fuel
    Diesel
    Thanks
    68
    Thanked 74 Times in 56 Posts


    Ok, il go get it plugged in an cleared again an see if that sorts it.

    Yeah, used a genuine sensor as I read il be changing it again in a couple of weeks!

    As its a sunday, is there no battery disconnect resett I can do or anything?

  7. #7
    Moderator
    simonsays's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Wigan
    Posts
    11,872
    Car Specs:
    Year
    2003
    Model
    E46 Coupe
    Engine
    330i
    Fuel
    Petrol
    Thanks
    12,803
    Thanked 7,168 Times in 5,450 Posts


    Quote Originally Posted by Loz Dogg View Post
    As its a sunday, is there no battery disconnect resett I can do or anything?
    You can try disconnecting the battery for an hour that may reset the error, doesn't cost anything and won't do any harm?

  8. #8
    BFI Senior
    Loz Dogg's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    christchurch
    Posts
    390
    Car Specs:
    Year
    2004
    Model
    E46
    Engine
    320
    Fuel
    Diesel
    Thanks
    68
    Thanked 74 Times in 56 Posts


    Ok, tried disconnecting tge battery for an hour yesterday an that didnt work.

    So i went to my mates garage an he plugged in some snap on machine, few codes came up but they have all cleared apart from the same front left sensor, even though its brand new?

    Anyone know where the wires go back to as this has only been a fault since we beat the death out of the lower arm rear bush to get it off? Changed the bushes and the trio of lights were on? Is the abs unit right above the front left lower arm? Is there a chance something has come loose?

    Thanks in advance

  9. #9
    Banned
    dailydoggy's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    cheshire
    Posts
    3,710
    Car Specs:
    Year
    2001
    Model
    E46
    Engine
    330i
    Fuel
    Petrol
    Thanks
    661
    Thanked 2,360 Times in 1,417 Posts


    ide say yav fucked the wiring or the new sensor is duff or ya might of goosed the reluctor ring on the wheel bearing, some bearings its just shrink fitted on and a rather flimsy affair...

    use INPA software ya can see wether its registering any road speed at all or its just goosed altogether...

  10. #10
    BFI Senior
    Loz Dogg's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    christchurch
    Posts
    390
    Car Specs:
    Year
    2004
    Model
    E46
    Engine
    320
    Fuel
    Diesel
    Thanks
    68
    Thanked 74 Times in 56 Posts


    Honestly cant see how iv damaged either the wiring or the reluctor ring? Has to be a shit sensor surely, it cost 50 though?

Page 1 of 3 123 LastLast

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •